moositegu :)

Täräää! Kõigepealt – suured tänud kõigile ilusate sõnade ja soovide eest, nii tore, et te kaasa elate niimoodi :) Kohe erilise rõõmuga ootasin, et saaks juba siia tagasi tulla :)

See nädalavahetus oli päris teguderohke – reedel käis Maiks koolis ja mina trennis (olen see nädal nüüd natuke ülikooli spordiklubis jälle käinud). Pärast kooli oli Maiksul kõigepealt väike peoke koolis, siis üks teine väike peokene töö juures ja siis jälle see esimene peokene koolis. Mina olin kaine autojuht – elus esimest korda vist niimoodi ametlikult – vedasin siis härrat ühelt peolt teisele ja vahepeal käisin ise endale kodudresse ja saapaid šoppamas.

2016-04-01 16.09.09

2016-04-01 18.48.48

“poleeee pahaaa..”

Eile hommikul käisime linnas Marketil hommikust söömas  ja head-paremat ostmas. Hommikuks sõime türgi gözlemet ja sealihaga tacosid, no nii mõnusad on sellised hommikud – ilm on ilus, päike paistab ja meie istume ja nosime oma vastvalminud hõrgutisi ja seda kõike veel värskes õhus. Nii hea! Koju sai jälle natuke sealiha vorstikesi veetud – seal üks noorfarmerite paar müüb oma rohelisel aasal kasvatatud sigadest tehtud vorste, mis ühed äraütlemata head hõrgutised on! Ikka üritan neilt vorsti osta, kui neid kuskil näen :)

2016-04-02 10.24.03

2016-04-02 10.32.03

Turul müüdi hooajalõpu vaarikaid – sellised ülipehmed ja kohekohe plögastumas, aga nii hääääästi maitsevad ja üliodavad ka. Muidugi pidime ostma! Kuna kodus oli mind ootamas veel terve koti täis Karmeni toodud rabarbereid, siis saigi sealsamas otsustatud – täna tuleb koogi ja moosi ja mahla ja kisselli päev!

2016-04-02 10.49.58

2016-04-02 14.11.36

Viisin Maiksu kooli ära ja käisin tegin veel nädalase toidušopingu ära ja oligi aeg köögis koht sisse võtta. 7 tundi hiljem olidki laual rabarberi-kohupiimakook, rabarberimahl, rabarberi-vaarika kissell ja rabarberi-vaarikamoos! Moosi ma polnudki ise enne kunagi keetnud ja kisselli ka mitte. Mulle vanasti kissell eriti ei meeldinud (välja arvatud see mustikakissell kohupiimaga mida poest saab) ja noh mooside eest on alati ema, vanaemad ja teised taolised hoolt kandnud.

Aga kõik tuli isegi päris hästi välja ja mis kõige põhilisem – õppisin jälle midagi uut :) Mul käivad asjad täitsa vales järjekorras muidugi – õppisin selliseid asju nagu hollandaise’i kastet ja osso buccot ja okonomiyakit ja butter chickenit ja naani ja jumal-teab-mida-veel enne tegema kui selliseid igale eestlasele loogilisi ja iseenesestmõistetavaid asju nagu moos ja kissell.. Suur kummardus muidugi internetileiutajatele, sest kuidas muidu oleks saanud ema mul videovahendusel pliidi kõrval poti otsas istuda ja kisselli aidata teha :) Nagu päris värk ikkagi – põlvest põlve edasi antud retseptid on need kõige paremad :)

2016-04-02 16.53.43

2016-04-02 17.20.45

moosipurgikesed 

2016-04-02 19.27.24

kissell

2016-04-02 19.27.42

2016-04-02 20.46.39

2016-04-02 20.48.30

Nüüd pean plaani kuidas selle koogitaldrikuga naabrinaise ukse taha minna.. Võtan juba pool hommikut hoogu, mingi väike häbelik eestlane on minus vist veel alles, kes natuke ei taha minna. Aga siis samas nagu täiega tahab minna..

2 thoughts on “moositegu :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s