Jaanipäev Tasmaanias

25. juunil tähistasime Ringaroomas Jane ja Duncsi juures jaanipäeva. Esialgsete plaanide järgi oli üritusele kutsutud päris hea hulk eestlasi isegi, aga kuna suur osa otsustasid talveks parematele jahimaadele (loe: Eestisse) rännata, siis oli see lõpuks selline nelja eestlase ja kümnekonna austraallase üritus.

Originaalis pidi üritus toimuma ühe pisike saare peal, mis keset JD farmi ühes jões asub aga üleujutuste ja kehva ilmateate tõttu kolisime hoopis suurde shedi, sinnasamasse kus ka JD pulm oli. Maiks ja Duncan ehitasid õue suure lõkke (siiamaani käivad jutud pretty fire‘st, kuna Maiks tegi Duncanile just nii selgeks – jaanipäeval peab ikka ilus lõke olema, mitte mingi suvaline) ja ka kuuri sisse tehti väike lõkkekene. John vedas kodust kohale isegi oma suure ja uhke söegrilli ja kuna Duncani saun on treilerile ehitatud ja seda saab igalepool kaasa vedada, siis oli ka see loomulikult peopaigas kohal. Poisid lasid ühe vana piimajahutustünni vett täis ja nii oli neil isegi väike kümblustunn saunast tulekuks valmis.

2016-06-25 14.44.41Pretty fire

2016-06-25 14.44.50Lõke ja poisid ja kuur ja meie auto

2016-06-25 16.04.58Ma ja Orla pulli tegemas 

2016-06-25 16.26.53Johni grill

2016-06-25 14.45.22Mees on ikka õnnelik kui traktorisse saab – no vaadake teda :D

Tegime 10 kilo sašlõkki, kartulisalatit, singirulli ja täidetud mune, teised tõid veel hunnikutes salateid ja koogikesi. Õhtupimeduses mängisime isegi mõned vanad head mängud – tegime kaks võistkonda ja võistlesime vast kõigile eestlastele tuntud aladel nagu kotijooks, muna-lusikajooks, sangpommi tõstmine, jaaniusside otsimine jne. Algul küll veits põdesime, et huvitav mida kõik küll arvavad sellisest ettevõtmisest aga tegelt oli ülinaljakas ja minu arust oli see kohe päris kindlasti õhtu tippüritus. Või noh kui me nüüd ausad oleme, siis minu jaoks see üritus sellega suht piirduski, sest kui peale seda suur lõke põlema pandi, siis andis see toss mulle nii suure peavalu, et ülejäänud ühtu pikutasin diivani peal  suure tekikuhja all.

2016-06-25 16.18.56

2016-06-24 22.20.38

2016-06-25 21.11.34
Tegelt oli täiega äge üritus ja tegelikult ju esimene kord kui sellist päris Eesti asja siinmail pidasime. Austraallased muudkui postitasid facebooki pilte ja küsisid, et kuidas ikkagi Jaanipäev täpselt kirjutatakse :D

2 thoughts on “Jaanipäev Tasmaanias

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s