talvemuumid

Heihopsti väikevend ja naksitrallid. Meil on nädalavahetus. Tegelt kohe lõppeb. See nädalavahetus mõtlesime siis tsekkida Launcestoni külje all asuvat suusakuurortit. Ega me sellest midagi eriti ei teadnud, sest netis väga palju infot ei ole ja kohalike seas see ka mingi eriti popp ettevõtmine ei tundu. Veebikaamerast ei olnud ka eriti hästi aru saada, kas tegemist on mingi väikese lumekihiga või lörtsiga või korraliku lumega.

Google Maps väitis, et tee mäele on 60.4 km pikk ja võtab aega… tervelt 1 tund ja 39 minutit. Reaalsuses võttis tegelt muidugi mingi 55 minutit ja me üldsegi ei kihutanud. Ei tea, miks Google maps arvas, et sinnasõit nii aeglane on.

Kodust välja sõites näitas termomeeter 11 kraadi ja mida lähemale mäele, seda madalamale kraad kukkus. Mõned kilomeetrid enne kohale jõudmist saime aga teada, et meid ootab ees valik kahe võimaluse vahel – kas peame oma autole ketid alla panema või hoopis kohalikku maastikuauto teenust kasutama. Kuna kette meil muidugi ei olnud, siis läksime “bussiga”. Tegelt oli minul muidugi hea meel, et bussi valisime, see mäkke sõit oli ikka päris järsk ja kitsas ja ma oleks tõenäolisekt südamerabanduse saanud kui Maiks oleks sõitnud. See onkel, kes masinat juhtis, sai sellega täitsa ideaalselt hakkama :) Teel nägime mõningaid väikeautosid ka, kes ilma kettideta üles olid sõitnud.. no ei läinud neil eriti hästi.

10 mintsa hiljem olimegi üleval ja ohhhh seda üllatust kui selgus, et tegemist ongi päris talve ja päris miinuskraadide ja päris lume ja veel rohke lumega! Ben Lomondi mäe näol on tegemist sellise suht väikese kuurortiga – Kuutsekast vist nõks suurem. Rahvast oli suht normaalselt, mitte liiga palju. Tsekkisime kõik laenutused ja pubid ja möllud üle ja vahtisime niisama inimesi. Naljakal kombel kohtasime seal Harleyt – Harley oli see tüüp kes meile viis ja pool aastat tagasi Bruny Islandil oma snorgelamisvarustust laenuks pakkus ja meid pärast hiljem veel koju ära viskas (No kõigepealt saare ühest otsast teise ja siis praami peale ja praami pealt koju, vot selline vend!). Nüüd astus lampi järsku juurde ja ütles “Elina and Maik!”. Uskumatu! Me muidugi seisime nagu kaks töllmokka seal ja ei saanud sõnagi suust. Samas nii imeline moment, et ei jõudnud pärast ära imestadagi.

Tol päeval me kauaks mäele ei jäänud, sest tegelikult oli tegemist juba hilise pärastlõunaga ja meil oli esialgne plaan lihtsalt vaatama minna, mis seal ka pakutakse. Me polnud isegi vastavalt riietatud, mis muidugi oli mäele jõudes natuke piinlik, et ise tuleme Eestist ja nüüd ei oska talvele vastavalt riidesse panna ennast :D

Igatahes, suur plaan on nüüd tehtud, lähinädalatel läheme veedame ühe toreda päeva seal :)

IMG_3783

IMG_3810

IMG_3821

IMG_3829

IMG_3830

IMG_3831

IMG_3841

IMG_3863

ja väike video ka allatulekust :)

One thought on “talvemuumid

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s