Invermay

Käisingi reedel jalutamas.. ainult et nii kui koduuksest välja sain, tõmbus taevas tumedaks ja hakkas vihmaga ähvardama. A läksin ikkagi.

Klõpsisin paar pilti ka, kuna Mirjamiga tuli paaril korral see linn kus elame, jutuks. Lubasin küll väga illustreerivaid pilte sellest, kui järsud on siin tänavad, aga kuna ilm oli halb, siis ei hakanud tol päeval nendesse kõige järsematesse kohtadesse minema, ei tahtnud kodust liiga kaugele uidata, juhuks kui vihmale kisub.

Tegin selle asemel pilte siin meie linnaosas. Elame sellises kohas nagu Invermay, mis on kesklinnast ainult jõeületuse (1 min) ja 10 minutilisi jalutuskäigu kaugusel. Tegemist on ühe vanima osaga linnast, asustama hakati seda põllulapikest juba 1800 keskpaigas, 1880-1890 oli tegu juba tiheda asustusega asulaga ja 1906. aastal arvati ta ka ametlikult linna osaks. Kuna tegemist on kesklinna lähedase linnaosaga, on kinnisvara siin nõks kallim kui mujal. Samas on üldilme selline.. keskpärane.. palju vanu maju, mis tegelikult tahaks juba mõningast ülesvuntsimist.


Screenshot 2015-07-26 13.39.16Kogu see hall sõõr, mis ülaloleval kaardil näha, on nö. Launcestoni regioon. Kesklinn eristatud punase piirjoonega, mille kohal asub meie linnaosa Invermay, mille kohal omakorda Mowbray ja Newnham, kus asub Maiksu kool. 

Screenshot 2015-07-26 13.38.25Punane – Maiksu kool, roheline – kodu, sinine – kesklinn 

Peaaegu terve linnaosa on üles ehitatud täpselt samasuguse majaplaani järgi. VÕi noh, tegelt kahe plaani järgi, aga teisest plaanist mul eriti pilte ei ole. Levinuma plaani kollaaži võite näha allpool. Reaalselt ongi terve linnaosa selline, sekka mõned industriaalhooned-poed. Naljakas on see, et mõnes kohas on reaalselt veel alles sellist “ei-kellegi-maad” – kui tavaliselt istuvad majade krundid külg külje kõrval, seljad vastamisi, siis näiteks meie maja taga on selline ühe auto laiune mullatee, mis jääb meie ja kõrvaltänava kruntide vahele ja mis ei vii mitte kuhugi. Samamoodi on teistel tänavatel näiteks plankude vahel järsku mingi meetri laiune jalgrada mis paralleeltänavaid ühendab ning mis on lihtsalt rohtu tallatud ja mida kaardil tänava või kõnniteena ei eksisteeri. Raske on seletada, mida ma selle all mõtlen, aga need reaalselt tunduvad sellised asjad, mis mina arvan on jäänukid veel vanadest aegadest kui terve Austraalia ei liikunud punktist A punti B ainult autoga ja Invermay oli väikeste jalgradade ja teekeste virrvarr.

Käisin tol päeval pika ringi, eksklesin ka jõe äärde ja tegin vastaskaldal asuvast Trevallynist ja Riversidest pilte. Ühel päeval lähen teen siis ka nendest järskudest tänavatest pilte :)

2015-07-2425 Invermay1vaata, et koju minnes ikka õige maja valid (see pilt näeb suuremana lahedam välja, kliki peale)

2015-07-2425 Invermay IMG_3423Majad on tegelikult keskmise suurusega, 2-4 magamistuba, lihtsalt kõik see mahutub pigem pikkusesse kui laiusesse.

IMG_3468 IMG_3472 IMG_3542 IMG_3442oioi, mis see on?

IMG_3475Kui Tasmaanias on võimalik sidruneid kasvatada, siis miks Eestis ei ole? ja kui juba sidruneid, siis miks mitte ka apelsine?

IMG_3543..ja neid saab ju täiesti vabalt ka dekoratiivsetel eesmärkidel kasutada!

IMG_3453Teine väga levinud stiil. Sellest mul kollaaži pakkuda ei ole. Neid maju on samuti sadu. Maiks kutsub neid Saloonideks

IMG_3455

Vaated meie poolt Trevallynile:

IMG_3582

IMG_3584

IMG_3585

IMG_3599

IMG_3601

IMG_3616

IMG_3633

Käisin tol päeval pika ringi, eksklesin ka jõe äärde ja tegin vastaskaldal asuvast Trevallynist ja Riversidest pilte. Ühel päeval lähen teen siis ka nendest järskudest tänavatest pilte :)

3 thoughts on “Invermay

    • elkspelks says:

      Oi tere! Meie lehvitame teie pihta ka! Kas teie olete ka veel väljamaal? Teie üldse ei kipu enam blogima

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s