Kokapreili

Nagu te võib-olla juba olete aru saanud – mulle meeldib süüa teha. Igasugu asju, suuri õhtusööke, lihtsaid hommikusööke, lõunavõikusid ja salateid, jooke, kooke, maiustusi. KÕIKE. Kõige rohkem meeldib mulle asju taldrikule sättida.. ja väikseid “lisakomponente” teha iga suurema söögi juurde. No lihtsalt meeldib. Nii väga meeldib et tihtipeale on toit jahtunud selleks ajaks kui ma asjade taldrikule sättimisega valmis saan.

Ma mingil põhjusel eriti pildistada ei viitsi kui süüa teen. Ei teagi miks, need minu jaoks nagu kaks erinevat hobi… ei viitsi vahepeal keset söögitegemist hakata iga kolme liigutuse järel käsi pesema ja kuivatama ja valgusi sättima ja pilte tegema.. seepärast on mu söögipildid tavaliselt ainult lõppproduktist ja siis ka telefoniga tehtud.

Nüüd eile tegin vutti ja kuna Triin oli huvitatud rohkem vaatlemisest kui kaasategemisest (ja Maiks oli üldse huvitatud arvutiekraani lähivaatlustest), siis sain tema pilti tegema panna, jee! Eelroaks oli meil siis vutimunad prosciutto, maitsevõi ja murulauguga; põhiroaks brie ja sinihallitusjuustu ning seentega täidetud vutt, hernepüree pistaatsiapähklitega, kitsejuustu ja mangoga täidetud grillitud tomatid ja rukola, kirsstomati ja mango salat. Uhh, see oli nüüd küll üks pikk suutäis. Kui ma vaid igakord saaks kuidagi pildid tehtud, siis oleks palju rohkem millest kirjutada ka. Ehk edaspidi.

Juba puhtalt vuti kontidest ja sisikonnast puhastamine võttis oma tund aega. Ja vähemalt mitu YouTube’i videot.

IMG_4337

IMG_4341

IMG_4358

IMG_4346

IMG_4393Sinihallitusjuustu, brie ja valgeveinikastmes seentega täitmine

IMG_4407

IMG_4375

IMG_4412

IMG_4419

Kummalisel kombel osutus kõigi sööjate lemmikuks hoopis midagi muud kui vutt – peaauhind läks kitsejuustu ja mangoga täidetud tomatitele ja teise koha auhind pistaatsiapähklitega hernepüreele.

IMG_4451

IMG_4456

IMG_4484

Vutimunad keetsin kahjuks natuke üle – oleks umbes 30 sekundit vähem tahtnud. A sest pole midagi, jälle üks õppetund juures :)

IMG_4485

IMG_4487

Lõppprodukt :)

6 thoughts on “Kokapreili

  1. inks says:

    loodan et kontidest keetsid ikka puljongit. ja väga isuäratav ja rikkalik ja värviline on kõik. ma ei ole kunagi (vist) vutti söönud. mingit lendavat elukat sõin Egiptuses, aga oli see tuvi või keegi teine, ei tea. väikesed kondid olid ja päris maitsev. tahaks teha kõrvitsa püreesuppi. lähen vist täna Reinu juurde kõrvitsaraksu. miks raksu? aga sellepärast et ma küsisin talt eile et ma tahaks ühe pisikese, mis alles kasvab. ta pakkus muudkui neid suuri. aga ma tahan just pisikest. vot tahan ja kõik. :)

  2. elkspelks says:

    Hahahaha, ja no mis ühel vaesel isal peale on hakata, kui tütar lihtsalt tahab ja kõik! Muidugi mine võta :D (loodame et vanaisa enne kommentaare ei loe, kui sa raksu jõuad!)

  3. Marje says:

    Aga ta sai ikka suure pooliku, hahahaa! Ja selle kohta öeldakse, et tahtmine on taevariik. Rein on ka jonni täis ja talle on raske vastu hakata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s