väljasõit ja tairuirairaa

Mõned nädalad tagasi käisime siis väiksel väljasõidul – põhjapoolsemaid võsasid avastamas. Sõitsime mõnisada kilomeetrit Adelaidest välja – mõtlesime minna erinevaid rahvusparke külastama, aga kuna väljas oli 33 kraadi ja metsas õhk seisab, siis ega tegelt autost väga välja ei jõudnudki. Selle eest suutsime avastada mingi raja, mille alguses olev silt ütles, et tegemist on ainult “tulekahju korral kasutuses oleva teega” ja kasutada võib ainult ülikuival ajal (sest no märjal ajal on lihtsal igasugused maalihete/künkaserva pealt alla libisemise ohud liiga suured) . Mõtlesime, et tsekime siis ära. Päris äge koht oli. Eriti äge oli see et eksisime seal natuke ära. Levi ei olnud ja GPS ka ei töötanud. Sai ikka omajagu seal igal ristmikul spekuleeritud, et kas peaks nüüd minema paremale või vasakule või mis see kõige õigem lähenemine oleks. Tegelikult me väga muretsema ei jõudnudki hakata, sest väga üle tunni aja seal ei seigelnud ja paak oli meil täitsa täis, nii et igasugused reaalsed ohuvõimalused põhimõtteliselt olematud.

Lõpuks jõudsime hoopis ühe roosa järve äärde. Tegemist on mingisuguste vees sisalduvate soolade ja muude ainete koosmõjul tekkiva nähtusega – täitsa looduslik värk, ei ole värvitehas ülejääke järve lasknud :P Ma mingi ülitäpselt ei hakka nüüd guugeldama, et mismoodi see täpsemalt ikkagi tekib, sest tegelt vaevalt see kedagi huvitab.

Hiljem sõitsime veel ühte “imeilusasse” randa, kus oli niiiiiiiiii meeletu mõõn, et vesi oli reaalsest “rannaalast” vaat et poole kilomeetri kaugusel :D Omajagu saime naerda kui kohale jõudsime. Aga tegelt teoorias peaks jah tegemist olema mingi superilusa rannaga just seetõttu, et seal nii pikalt madal on. Peab vist teinekord tõusu ajal tagasi minema.

Linnas hüppasime veel korra Delfin Islandilt (väike saareke linna läbivas jões) ja uudistasime kõiksugu erinevaid linde. Seal igast pardid ja pelikanid lihtsalt niisama toimetavad ja sorteerivad oma sulgesid läbi. Täitsa ilus park oli ja no supertore on kui ikkagi niimoodi vabalt näeb igasugu elusloodust toimetamas.

Oli üks täitsa ilus päev!

2013-11 Matk põhja1

 

ülal: linnas; all: maal

2013-11 Matk põhja

pildid alt kolmandas sahtlis, printeri paberi ja pinali vahel. ehk siis siin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s