Australia Zoo

Pühapäeva õhtul jõudsid siis Anu ja Maldar kohale. Kes veel ei tea, siis need on Maiksu vanemad, kes tulid meile külla ja kellega koos lähinädalail nii mõndagi ette kavatseme võtta.

Esmaspäeva hommikul laenutasime rendiauto ja sõitsime Australia Zoosse, et ka siis lõpuks ära näha see maailmakuulus krokodillikütt Steve Irwini kätetöö. Loomaaed ise oli päris tore – mulle meeldis, et palju loomad oli kas täitsa lahtiselt või siis nii öelda „pool-lahtiselt“. Pool-lahtiselt tähendas siis enamasti seda, et loomi ümbritses mingisugune poolik (näiteks minule vööni) aedik või sein, aga seda pigem inimeste eemale mitte loomade kinni hoidmiseks. Kui need loomad tahaksid, siis saaksid nad vabalt neist „puuridest“ välja, peaasi on just see, et inimesed neid koaalasid ja kuradeid liiga lähedalt kaisutama ei saaks minna. Sellised „puurid“ on tegelikult vahvad.. Saad looma lähedalt ilma tegelike puurile omaste metallvõredeta näha. Ja väga vahva oli ka see, et näiteks koaalad elasid tegelikult niisama puude otsas ja puu all oli lihtsalt silt, et siin puu otsas võib olla koaala. Ei mingeid võresid ega aedikuid. Aga kuna nende puude otsa ei ole alati kuigi hästi näha, siis sai koaalasid imetleda ka neis väikestes „pool-puurides“. Ma ei arvanud kunagi, et see koaala mingi eriline loom on, aga kui sa ikka näed teda endast mingi meetri või kahe kaugusel ja ta seal nii nunnult magab.. ilmselgelt ületab see igasugused nummikünnised ja tahaks teda kohe sülle krabada.

Kängurude alasid oli seal loomaaias samuti üpris mitu (kaks kui ma ei eksi), kuhu kõnnid lihtsalt sisse ja siis saad kängurudega koos hängida. Muidugi on need kängurud seal natuke ülesöödetud ja vist päris väsinud sellest meeletust tähelepanust, aga samas oli mul ikkagi hea meel, et sain nad ka nii lähedalt ära näha, ilma et nad kohe plehku paneks.

Krokodillid olid siiski oma aedikuis ja selle üle mul on hea meel :) Oli suuri ja väikseid ja muigavaid ja koledaid ja.. magavaid. Üleüldiselt, palju loomad lihtsalt magasidki seal loomaaias.

Nägime veel igasugu linde ja sisalikke ja draakoneid ja iguaane ja tiigreid ja elevante ja sipelgasiile ja teisi loomi. Mõnus jalutuskäik oli. Ja minu isiklik uus lemmik on sipelgasiil. Olin teda varem looduses ka näinud, aga see, kes seal loomaaias elab, oli ikka erakordselt tore :)

2 thoughts on “Australia Zoo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s