… peod selleks palveks nüüd sean.

Ka meil oli täna Eesti Vabariigi aastapäev. Ka meie tähistasime. Omamoodi, aga siiski. Meie väikese Tasmaania väikeses pealinnas Hobartis on üks väikene plats – International Wall of Friendship. See on selline väike armas kohake, kus seinal on ka eestlaste pandud kivi, vapiga ja väikese kirjaga Eesti kohta. Hommikul kogunesid sinna mõned eestlased – peamiselt vanem generatsioon, kes siia kunagi sõja ajal põgenenud. Mõned nende lapsed ja lapselapsed. Üks kena tüdruk oli isegi rahvariietes. Tahtsime minna vaatama, kuidas nemad siis siin ka seda va aastapäeva tähistavad. Asi lõppes sellega, et mina ja Maiks tõmbasime (väga ja väga suur uhkusega) lipud vardasse. Laulsime kõik koos hümni. Ja läbi see meie väike salakohtumine ühel varajasel hommikupoolikul saigi.

See oli tegelikult väga väga armas üritus. Ja oli äärmiselt uhke tunne kusagil kaugel Tasmaanias, ühel imetoredal päeval Eesti hümni saatel Eesti lippu vardasse tõmmata.

Nii kaugel ära olles saavad mõned asjad ikka täiesti uue tähenduse. Täna kuulasime autos natuke mõningaid laule, mida ammu kuulanud pole ja vägisi kippus nutt peale. Need tähendasid kuidagi palju rohkem, kui olid varem tähendanud. Ausalt.

Valgel laual rätiku all palav leib.
Madal on uksepiit, lapsed on läinud siit,
Leib jahtub, oodates neid.
Kõrge taevas, madalad, suitsunud laed.
Trepil on valget lund, puud on täis karget und.
Ootamist tiksumas aeg.

3 thoughts on “… peod selleks palveks nüüd sean.

  1. Marje ja teised says:

    Hei, nutulind. Me oleme tagasi. Dom jäi reisiga rahule, mis on mulle muidugi +! Sinu lood lugesin nüüd ühtejärge läbi; ainus asi, mis mind üllatas , et sulle meeldib viiruki lõhn(ma hakkan oksele).
    Kirjutad endiselt oma stiilis ja üsna mõnusalt. Seda saarelugu lugedes mõtlesin, et võiksid täitsa vabalt jutukesi või isegi raamatukese avaldada. Väga muhe värk ja naljakas ka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s