Teel koju!

Järgmisel ja ühtlasi ka oma viimasel “tripipäeval” uurisime Mount Gambieri ja selle ümbrust. Mount Gambieri piirkonna looduse iseärasus seisneb peamiselt väga lubjases pinnases ja vulkaanilises ajaloos – seetõttu on seal palju kraatrijärvesid, sinkhole’e (Karro, Maren – mis see sõna on eesti keeles – see auk mis tekib sellest et alla on tekkinud tühimik ja maapind kukub sisse?) ja karstikoopaid. Üks lemmikkohti oli kindlalt ühte sellisesse auku rajatud park. Mount Gambieri linna all on erinevaid koopaid ja salajõgesid koguni nii palju, et seal käiakse täitsa sukeldumas. On üks konkreetne koobaskust minnakse sisse ja sealt edasi on siis võimalik päris pikalt linna all (ja vee all) toimetada.

IMG_0511

IMG_0514

IMG_0523

IMG_0570

IMG_0585

IMG_0654

Samal päeval sõitsime siis pärast peaaegu nädalapikkust reisi ka koju Adelaide’i tagasi. Koju jõudmisele järgneva pühapäeva osas on mul täielik mäluauk – istun siin juba pikemat aega ja üritan välja mõelda, et mida me siis tegime – aga no absoluutselt ei tule midagi meelde. Uuel nädalal tegin mina neljal päeval ka mingil määral tööd, nii et ema ja Rait võtsid veits rahulikumalt. Maiksul hakkas aga kool. Samas mingitel päevadel käisime pärast mu tööpäeva lõppu (no ma tegelt töötasin osadel päevadel ainult 3-4 tundi) natuke ratastega sõitmas ja šoppamas, ühel päeval emaga muuseumis ja turul ja linnas jalutamas, ühel õhtul Raiduga couchsurferite kokkusaamisel (mis oli väga tore!). Mingitel õhtutel käisid poisid veel kalal ka. Ühel ööl käisime Raiduga veel väljas – ühel Reggae peol. See oli päris naljakas ja hullult hea meel oli näha, et Raidul ei läinudki eriti kaua aega, et erinevate Tšiilist ja/või Prantsusmaalt päris inimestega bondida.

2 thoughts on “Teel koju!

  1. Marje says:

    Sa peaks ikka nats oma tervist hoidma ja mitte nii palju “hängima”, kui su mälule see nii halvasti mõjub. Aga nagu näib, on mälu taastunud, sest sa suutsid sellest siin ju kirjutada. Väga äge park.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s