Juffus ja tema põnevad seiklused

Viimased üheksa päeva käisime siis tööl. Korjasime Pink Ladysid. Esimesed päevad töötasime mäepealsel ja see oli ikka üks kohutavamaid korjamisi üldse. Võitlesin seal iseenda ja õunte ja Maiksu ja kastide ja koti ja absoluutselt kõigega, lihtsalt nii paha tuju oli koguaeg. Olen kohutav inimene, tean-tean. Nädala lõpu poole korjasime koos Laura ja Ilaniga tunnipalga peal ja see oli juba märksa lõbusam.

Kui teile kunagi farmikuttidest kirjutasin, siis unustasin täiesti ära sellised tegelased nagu Juffus ja Max. Maxist tegelikult rääkisin juba eelmisel aastal. Aga-aga-aga-aga!!! Põhikutt on hoopis Juffus. Juffuse päris nimi on Jeff ja ta on umbes-täpselt-ligikaudu 35 aastat vana (arvaks ma). Juffus korjab nagu täitsa napakas, sadamiljonit õuna päevas ja jookseb nagu hamster oma puuris ringi. Juffus oli siiamaani üpris tagasihoidlik kõrvalosatäitja meie õunanäidendis.. kuni esmaspäeva õhtuni. Juffus ja Max on üleüldiselt päris pinges sellepärast, et sel aastal kuigi hea õunaaasta ei ole ja lubavad (nagu Max ka eelmisel aastal lubas) siia enam MIT-TE KU-NAAAA-GIII tagasi tulla. Noh, igatahes. Korjasime siis esmaspäeva pärastlõunal neljakesi (ma, Maik, Laura ja Ilan) rõõmsalt ühte antud bloki viimastest ridadest. Kui Maiks shedis õunu ära viimas käis, siis küsis ta Andrewlt kuhu me edasi peaks minema. Andrew ütles, et peaksime minema Juffuse ja Kiwi (häh, veel keegi kellest ma rääkinud pole – hüperaktiivne Uus-Meremaalane) vahele ja neilt kummaltki pool rida ära võtma ja seal korjama. Läksime siis nagu väiksed tublid mikid kunagi ja hakkasime korjama. Kuna neljakesi on nii imelik korjata ja me keegi eriti mingist süsteemist midagi ei pea, siis kulgesime seal suht niisama – nii kukkuski välja, et mina korjasin ühel hetkel üksinda Juffuse poolt ja kõik teised korjasid Kiwi poolt. Juba mõnda aega arutasime, et Juffus on vist millegi peale pahane – ähib ja puhib ja ropendab seal. Kuni hetkeni, mil korjasime Juffusega üksteisest paari meetri kaugusel. Äkki kargas Juffus redeli pealt maha, viskas redeli eriti suure kolinaga vastu maad, võttis oma koti kõhult, viskas selle ka maha ja karjus reaalselt üle terve farmi „AAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRGGGGGHHHHHHHHH!!!!!!!“. See oli päris tõsiselt nagu mingi draakon oleks kuskilt välja saanud. Samal ajal pani ta siis rea alguse poole marssima. Sel hetkel jäi mul küll vist süda seisma, sest rea otsa poole kõndides saab olla ainult kaks varianti – kas ta läheb minema, või tuleb nüüd minu juurde ja teeb mulle hästi palju haiget (läbi rea ei saa ronida, traadid vahel).

ÕNNEKS, ÕNNEKS, ÕNNEKS, kõndis Juffus kuhugi mujale ja karjus seal omaette mingeid põnevaid sõnu, millest kõige arusaadavam oli „fuck“.

Mõne minuti pärast oli Juffus tagasi. Ronis redeli otsa ja kukkus Maiksu sõimama. Teemal, et kes me sellised enda arvates oleme, et tema rea ära võtame ja et oleme ikka kõik fuckingi idiots ja üldsegi Andrew on ka üks kõige suurem fucking idiot. Kui ta sai aru, et meist võitlusvastaseid ei ole (Ilan küttis veel eriti leplikult seda Juffuse sisemist lõket: „tahad me korjame Kiwi poolt aint?“, „Jeff, me ei tulnud siia kaklema, meil ükskõik“ – mis ajas Juffust veel rohkem närvi esialgu), siis hakkas ta Maxile ohkima, et me ja Andrew oleme ikka kõik idioodid ja et ta tuleb ja korraldab meid kõiki idioote redelite pealt alla.

Kuna meil oligi seetõttu ainult üks pool korjata, siis kukkus välja hoopis nii, et mina ja Laura lõpetasime puude alumised korrused ära ja kuna meil oli nelja peale ainult kaks redelit, siis otsustasime, et kuna meil niikuinii midagi teha ei ole, kõnnime parem shedi. Tee peal kohtasime Andrewt, kellele ütlesime, et Juffus hakkab mõistust kaotama ja et ta palus edasi öelda, et Andrew on idioot. A suhtus sellesse suht rahulikult.

Maiksu ja Ilani versioon hiljem puude vahel toimunust on selline, et selleks ajaks kui Andrew kohale jõudis, oli Juffus end juba kuhugi mujale teleporteerunud ja nii neil ei jäänudki muud üle kui seal „neljakesi Robbiet klatšida“ (Maiksu sõnad!!!).

Õhtul käisime me kergel linnašopingul. Samal ajal oli Andrew meil käinud, et meile teada anda, et no worries, Juffus on parematele jahimaadele lahkunud. Diplomaatiline selgitus sellest oli, et „We didn’t agree on some things, so we agreed that it would be better for him to leave“ (Me ei nõustunud üksteisega teatud asjades, nii et me nõustusime, et tal oleks parem lahkuda). Waynele sama asja selgitades ütles Andrew aga „ta plahvatas nende peale eile ja ma pidin ta lahti laskma“.

Aga sellega veel lood ei lõppenud. Juffus olevat järgmisel hommikul tööle ilmunud ja oma töökohta tagasi küsinud. Andrew otsustas talle siiski uue võimaluse anda (meil ju niikuinii ainult üks-kaks tööpäeva oli jäänud), eriti arvestades seda, et Juffusel on tegelikult bipolar disorder (bipolaarne häire ehk maniakaal-depressiivne psühhoos). Noh meil oli suht ükskõik sellest, sest Andrew käis ja kinnitas meile, et Juffus paigutatakse üksi kuhugi farmi kõige tagumisse nurka ja Wayne hakkab tal silma peal hoidma.

Rohkem polegi Juffust näinud. Thank God, ei tunne puudust ka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s