tööloomad

Lodge’is on tötöajaid umbes 50 kanti. See on number mida siin koguaeg öeldakse, aga tegelikult arvan ma, et kui 10 neist ei ole nähtamatud, siis meid on tegelt umbes 40. Koosneme siis kuuest osast: juhtkond, reception (no kuidas sa ütled selle kohta eesti keeles? Registratuur? Nagu Haapsalu Haigla kõlab see ju :D), food and beverage (ehk siis baari ja restorani töötajad), köök, housekeeping (koristajad), maintenance (hooldustiim).

Juhtkond-kontor koosneb põhiliselt neljast inimesed, neile lisaks siis see nö veel suurem juhtkond, kes kohapeal ei viibi. Nemad kulgevad omaette oma kontoris ja on üldjoontes imelikud. Tellivad kohvi hommikuti ja kirtsutavad iga asja peale nina.

Registratuuris töötab neli inimest. Nende hulgas kolm pihvi ja üks kutt. Seal toimuvad kõiksugu huvitavad intriigid, sest üks sealsetest tüdrukutest on minu täitsa heaks sõbrannaks saanud (Bree), kes siis omakorda koolitab välja ühte uut käpard-tüdrukut ja kellel on omamoodi suhe oma kaastöötaja Tomiga.

Baari ja Restorani inimesi on meil terve peputäis ja rohkemgi veel. Põhimõtteliselt on nii, et täiskohaga on meid ainult neli + kaks manageri. Tegelikult oleks meil vaja umbes 7-8 inimest + managerid, aga neid ei võeta seepärast juurde, et kõik siinsed töötajad tahavad rohkem tunde teha ja nii käivadki teiste osakondade inimesed paar korda nädalas meil tööl, nii et graafikus on meil 12-15 nime tavaliselt. Mõlemad meie managerid on väga normaalsed ja mõistlikud inimesed. Kaks kaastöötajat on natuke napakad ja ebausaldusväärsed, aga see ei tähenda et nad väljaspool tööd täitsa toredad poleks. Üks neist nimelt ei viitsi eriti tööd teha (ja siis peab see kes temaga koos tööl on, kaks korda rohkem rabama) ja teine on lihtsalt natuke mentaalselt ebastabiilne. See eest on kolmas tüdruk täitsa tore tegelane ja jällegi täitsa heaks sõbraks saanud mul.

Köök on kõige intrigeerivam osa kogu sellest seltskonnast. Köök koosneb eranditult (aga kaks erandit siiski kinnitavad reeglit) idiootidest. Nad kõik arvavad, et nad on jumala kingitused maailmale või aariarass või ise jumalad või vähemalt selle koha bossid. Ja neil ei ole mingi probleem ka seda välja öelda. Peakokk on meil eriti närvihaige, lapsik idoot, kes arvab, et on täiesti normaalne inimeste peale karjuda.

Hooldustiimis on neli liiget – nende boss Dean on ka üks normaalne persoon, kes tegelikult ei ole üldse bossy ja kes kuulab suht kõike mida inimestel öelda on. Üks hooldustiimi meestest, kes on umbes 50, on siin suhtes ühe 20ndates asiaadiga. Nad on natuke veider paar.

Housekeepingus on kokku umbes 13 inimest. Housekeeping koosneb veel kolmest eraldi osakonnast – pesumaja, nõudepesijad ja koristajad. Suur osa neist on asiaadid.. Nad on äärmiselt rõõmsameelsed inimesed. Housekeepingu kõige suurem boss on äärmiselt tore inimene, kõik väiksemad bossid-järelvaatajad on natuke natsid.

Üks ühe-mehe-meeskond on meil veel – turva. Turvamees on meil Felix ja tema on pärit Zambiast. Väga tore tegelane. Peale selle, et tal on maailma kõige väiksemad kõrvad, on ta täiesti normaalne persoon.

3 thoughts on “tööloomad

  1. Marje says:

    Eesti keelde mugandatud sõna retseptsioon-halleluuja! Ja housekeepingu võid endiselt nimetada majapidamistöödeks. Kuumad tervitused. Peatse kohtumiseni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s